Укр / Eng

УСПІШНІ СМАЙЛИКИ: ВІКТОРІЯ ЛЕОНТЬЄВА

13.08.2021
Подолати опір води і ... медицини.

"Ваша дитина приречена"
"Її м'язи повільно атрофуються"
"Дівчинка не зможе жити повноцінним життям"

На жаль, ці шаблонні фрази донині звучать з вуст українських лікарів. Діагноз СМА для них рівносильний повільній смерті. А навіщо давати надію батькам, дитина яких безперспективна з точки зору медицини?

Але на щастя, не всі вірять у слова слуг Гіппократа! Є мами і тата, які не здаються. Шукають вихід, навіть якщо його не видно на горизонті. Підлаштовують своє життя під нові реалії. Заряджають своєю силою духу власних "безнадійних" дітей і ... виграють бій за багатогранне життя!

Одним із яскравих прикладів таких борців є сім'я Леонтьєвих. Їх донька Вікторія народилася в 2009 році. Діагноз СМА увірвався в їхні будні, коли дівчинка трохи підросла. Звичайно, сльози і розпач обрушились на родину. Прийняти невиліковну хворобу рідної маленької людини було дуже складно. Але шлях вічного страждання - не їхня справа.

Шанс є завжди! І втрачати його ніхто з родини не погодився. Тому вже з 4,5 років Віка стала займатися плаванням. Вода для СМА-дітей - другий дім. У ній легше контролювати тіло, рухатися, відчувати себе повноцінною людиною. Згодом захоплення переросло в професійний спорт. Тендітна дівчинка вирішила стати ученицею Київської спортивної школи "Шанс", назва якої якнайкраще відповідала її ситуації.

І вона користується ним донині. Дитина, що вважалася безнадійною з точки зору медицини, зламала стереотипи і стала представляти Україну на змаганнях міжнародного рівня!

У скарбничці досягнень Вікторії Леонтьєвої сьогодні чимало заслуг:
- Участь в зимовій Спартакіаді "Повір у себе" в 2019 році;
- Відкритий спортивний турнір на приз Героя України Віктора Смирнова, в м. Кам'янське, 2020 рік;
- Молодіжний фестиваль людей з інвалідністю "Emil Open", в місті Брно (Чехія), 2021 рік, 2 місце;
- XXlll Спартакіада ​​"Повір у себе" серед дітей з інвалідністю, присвячена 30-й річниці незалежності, м. Кам'янське, 2021 рік.

Вікторія - бажаний гість серед українських спортсменів. В її щільному розкладі немає місця для жалю і страждань. Дитина, що живе за розкладом дорослої людини, встає о 5 ранку і тренується по 2 рази на день, борючись не тільки з хворобою, але і зі стереотипами суспільства. Адже багато хто вважає, що інвалід - це людина, що вимагає співчуття оточуючих.

Але дивлячись на Вікторію, співчуття прокидається не до людини з обмеженими можливостями, а до нас, людей, які не мають глобальних проблем зі здоров'ям. Адже маючи міцні руки і ноги, ми часто безглуздо пропалюємо своє життя. Звертаємо увагу на дрібниці. Чи не прагнемо зробити себе кращими.

Далеко не кожен з нас навіть у зрілому віці може похвалитися такими ж досягненнями, як ця юна дівчинка-підліток, прикута до інвалідного візка.

Тож можливо варто захопитися її силою духу і допомогти знайти доступ до лікування СМА за рахунок держави? Міністерство охорони здоров'я, у ваших силах зробити цю дитину сильнішою, як і інших СМАйликів в Україні!


Також читають


07.03.2022
Громадський рух «Діти ми встигнемо» розпочинає програму ЕВАКУАЦІЇ ДІТЕЙ
Кого ми будемо евакуйовувати: дітей до 10 років з їхніми сім'ями, які перебувають місцях ведення активних бойових дій та під обстрілами. Перевага надаватиметься дітям з інвалідністю та дітям до 3-х років.
Детальніше
05.02.2022
Успішні СМАйлики: Марія Дімітрова
Мене звати Марія Дімітрова. Я народилася в 1988 р., закінчила загальноосвітню (звичайну) та музичну школу по класу фортопіано та співів. Вступила на бюджет до уніварситету “Україна” на денну форму по спеціальності "дизайн". Вела активне студентське життя, під час навчання, брала першість університету в турнірах з шахів.
Детальніше
20.12.2021 р.
Громадський рух "Діти ми встигнемо" отримав премію Української Правди
15 грудня 2021 року в приміщенні "Мистецького центру "Шоколадний будинок" у Києві відбулося вручення другої премії авторитетного інтернет-видання "Українська правда". Команда УП відзначила журналістів року, волонтерів року, митця року, інноватора року та ін. Премію за соціальний проект року отримав громадський рух "Діти ми встигнемо".
Детальніше
18.12.2021
Успішні СМАйлики: Ганна Літвинова
Ганна Лiтвинова народилася в Одесі, у 1994 році здоровою на вигляд дитиною. Але вже у 6 місяців вона почала переставати рухатися. У 1990-х ще мало знали про хворобу СМА, тому у віці близько року дівчинці поставили діагноз міопатія Вердніга-Гофмана і попросили її маму готуватися до смерті дитини. Але ці жахливі слова виявилися марними. Зараз Ані 27 років, вона успішна художниця та дружина.
Детальніше
17.12.2021 р.
Одеська облрада закликала закупити ліки від СМА
Сьогодні, 17 грудня 2021 року, на засіданні Одеської обласної ради депутати абсолютною більшістю проголосували звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров'я України із закликом закупити лікарські засоби для лікування орфанних захворювань, зокрема СМА на які були закладені кошти в державному бюджеті на 2022-й рік.
Детальніше
10.12.2021
Успішні СМАйлики: Анастасія Цань
Зйомки у новорічному відеоролику в проекті першої леді Олени Зеленської, присвяченому привернненню уваги до дітей з особливими потребами. Ялинка, свято, настрій і дотик до носика казкової істоти, наче до чарівної кнопочки, затамувавши подих загадування бажання!
Детальніше
Читати більше