Укр / Eng

ЛІПКО ФЕДІР

LIPKO FEDIR
Вік: 20 років 10 місяців 30 днів
Тип: СМА ІІ тип
Місто: Донецьк

Народився звичайною дитиною, навчився сідати, ходити, стрибати, бігати в срок. З двох років почав падати на ноги і почав ходити на пальцях. Батьки звернулися до лікарів і в чотири роки мені був виставлений діагноз СМА 2 другого типу пізній початок. Але мені це не заважало ходити, як нормальні люди. Ходив до садочку, потім почав ходити до школи при всіх можливостях.

Одночас я займався музикальним мистецтвом, закінчив музичну школу по класу кларнет. У зв'язку з тим, що зараз в мене погіршення стану, я пересів на візок у 2020 році. Але це мені ніяк не заважає. Ходжу до басейну і продовжую грати на музичному інструменті. Намагаюся бути активною людиною, читаю фантастичні книги, вивчаю англійську та польську. В цьому році я закінчив 11 класів. Мені 18 років. Вступив до вищого навчального закладу в м. Варшава. Бачу себе клінічним психологом.

У майбутнюму хочу допомогати людям які опускають руки та не вірять у себе. Також хочу написати книгу про те як, не опускати руки, і як любити себе, навіть коли весь навколишній світ проти тебе.