Укр / Eng

СОРОКІНА АНГЕЛІНА

SOROKINA ANGELINA
Вік: 4 роки 7 місяців 23 дні
Тип: СМА І тип
Місто: Ромни

Ще з народження Ангеліночка була дуже слабкою: спонтанне дихання, тихий голос, майже відсутній плач, голову в положенні тна животі не намагалася підіймати, ніжки майже не рухалися і т.д. В 1 місяць потрапили в лікарню з млявим м'язевим тонусом. У 4-ри місяці повторно потрапили в лікарню з тяжкою пневмонією та відмовою приймати їжу. Діагноз СМА 1 типу встановлено у 5.5 місяців. З 4 місяців харчується через назогастральний зонд. Майже в 6 місяців (29.02.2020) місяців заінтубована та перебувала на апараті ШВЛ 2 місяці в Сумській обласній дитячій лікарні. Екстубована 07.05.2020 ( 8 місяців) лікарем анестезіологом керівником паліативної мобільної бригади - Трофімовим Ігорем Петровичем ( з першого разу).

На апараті НІВЛ перебуває під час денного та нічного сну, приблизно 13 годин. Завдяки благодійній програмі від компанії РОШ, приймає препарат Рисдиплам. Дитина почала оживати на очах. З'явилися навички, які зовсім були відсутні: посмішка, міміка, почали рухатися ніжки, голівка зі сторони в сторону перекидається, сили в ручках, тримає та грається іграшками і т.д.

У травні 2021 року Ангеліна виграла препарат Zolglensma в лотерею компанії Новартіс, а вже у липні отримала заповітний укол. Зараз проходить реабілітацію.