Укр / Eng

ОПАЛЕНКО ІВАН

OPALENKO IVAN
Age: 5 years 3 months 9 days
Type: СМА І тип
City: Київ

Parents' accounts:

4149439012029190
Copy the number
4441114440172590
Copy the number

Іван народився звичайною, такою бажаною, дитиною. Але через 4 місяці, коли інші дітки в такому віці активні, стають на ручки, намагаються робити якісь свої перші самостійні рухи, у Івана цього не було. Він був кволий, повільний, не міг навіть самостійно перевертатись. Два місяці по лікарнях, купа неврологів, аналізів і діагноз, як вирок - СМА І типу.

Біль, відчай, страх за його життя, сльози рікою і невідомість попереду, так як лікування в Україні немає, а без нього діти з таким діагнозом втрачають всі свої навички, перестають самостійно їсти, дихати… та навіть жити… Ми шукали порятунку, стукали у всі двері, але влада країни кинула нас на призволяще, тож ми вирішили, кинути своє минуле життя (робота, рідні, друзі, дім…) та шукати порятунку для свого сина в сусідній Польщі. Зараз Іван отримує пожиттєве лікування препаратом Spinraza. Він набирається сил та радує нас кожного дня своєю посмішкою за що ми безмежно вдячні Польщі.

Не дивлячись на те, що Іван отримує лікування, йому необхідна кожного дня реабілітація та різноматна ортопедія, яка дуже дороговартісна, і щоб забезпечити його всим цим ми і ведемо збір коштів.